Австралийската комисия за защитата на информацията (OAIC) обвини социалната мрежа 

...
Австралийската комисия за защитата на информацията (OAIC) обвини социалната мрежа 
Коментари Харесай

Австралия обвини Facebook в разкриване на лични данни на над 300 хиляди нейни граждани

Австралийската комисия за отбраната на информацията (OAIC) упрекна обществената мрежа  Фейсбук във вмешателство в персоналния живот на жители на страната и нарушавания на националното законодателство във връзка с конфиденциална информация и отбраната на персонални данни. Това се оповестява в оповестено през днешния ден заявление на регулатора, представено от ТАСС.
„ Лична информация на австралийски консуматори на Фейсбук беше разкрита и трансферирана към приложението This is Your Digital Life за, друга от тази, посочена в събирането на данни, което нарушава националното законодателство за дискретност на информацията и отбрана на персоналните данни. Потребителите не са могли да създадат рационален избор и да управляват метода, по който ще бъде разкрита персоналната им информация. Тези дейности са създали персоналните данни на 311 127 австралийски консуматори налични за продажба и приложимост, в това число за политическа реклама “, се споделя в заявката на регулатора, предадено и на Федералния съд на Австралия.
В документа се отбелязва, че сред март 2014 година и май 2015 година Facebook е разкрила персоналната информация на австралийски консуматори и не е подхванала рационални стъпки за отбрана на тези данни. Според ръководителя на комисията Анджелина Фолк, компанията умишлено е позволила систематични нарушавания на националното законодателство, което може да докара до обилни наказания. Съобщава се, че Федералният съд в Австралия може да санкции Facebook 1,7 милиона австралийски $ (1,1 милиона щатски долара) за всеки обособен случай на нарушаване на закона за поверителната информация и отбраната на персоналните данни.
Вижте още:
Фейсбук ще забрани рекламата на медицински маски
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР